Haber

Türkiye-İskoçya maçının ardından

A Ulusal Futbol Grubu Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, İskoçya’yı 2-1 yendikleri özel maçın birinci 60 dakikasında oynadıkları futboldan taktiksel açıdan çok mutlu kaldığını söyledi.

Kuntz, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında müsabakayı kıymetlendirerek,”İlk 60 dakika, bilhassa taktiksel yönden oyuncuların istek ve arzusu beni çok memnun etti. Önemli olan burada oyuncuların özgüvenlerini yükseltmeleri ve bu sistemde de oynayabileceklerine inanmalarıydı. 60. dakikadan sonra düzeltmek istediğimiz bazı hatalar oldu.” dedi.

“Takım içi ruhu ve dayanışmayı gördünüz”

İskoçya’nın birinci şutunda gol attığını aktaran Kuntz, golden sonra da rakibin baskı yapmaya çalıştığını vurguladı.

Takımın, rakibin baskısını karşılayabildiğini ve bunun değerli olduğunu anlatan Kuntz, “Bundan dolayı yine memnunum. Takım içi ruhu ve dayanışmayı zaten birinci golden sonra gördünüz. Takım hep beraberdi, tüm ekip birlikteydi. Bu da yeterli mesaj olmuştur.” diye konuştu.

“Hedefimiz hem dörtlü hem de üçlü defansı en güzel şekilde oynayabilmek”

Stefan Kuntz, maça üçlü defansla çıkmasıyla ilgili soruyu, şu biçimde yanıtladı:

“Rakibin durumu ve gücüne nazaran üçlü defans sisteminin avantajları var. Hocalar, dörtlüye göre bu avantajlardan faydalanmak istiyor. Bizim buradaki en değerli amacımız hem dörtlü hem de üçlü defansı en hoş formda oynayabilmek. Muhtemelen Cenk (Özkacar) konusunda da kimileri şaşırmış olabilir, neden o durumda onun oynadığıyla ilgili. Biz, onları çok sık takip ediyoruz. Bağlantı halinde olduğumuzu esasen söylüyoruz. Burada, onun sol ayakla o konumda nasıl oynadığını zati sizler de gördünüz. Bizler mutluyuz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu